Header Image

Emma hjälper Dig att välja det bästa bland
viner, mat och service.

Tips på mailen? Fyll i här!

E-post

Skicka








Rått kött

 

I fredags åt jag en stor dundercarpaccio och märkte att folk tittade något snett på mig. Som gravid i Sverige får man rådet att undvika rått kött men jag har svårt att både foga mig till den regeln och förstå varför jag skulle..

Anledningen till rådet är att rått kött kan innehålla listeria, vilket i sig är ett helvete, men ett sådant fall har inte dykt upp i Sverige sedan 60-talet. Man testar allt kött rigoröst och många krogar serverar nu även fläskkött rosa i mitten. Helt rätt tycker jag, men givetvis så länge köttet håller bra kvalitet. Kyckling är en annan sak, det kan vi diskutera vid nästa tillfälle.

Visa mig den svenska kossa som ger listeria så ska jag sluta äta carpaccio.

ps. Carpaccion var ingen höjdare men kolla denna anrättning! Malen korumpa med löjrom och creme fraiche, DEN satt som en smäck!

Leave A Comment