Header Image

Emma hjälper Dig att välja det bästa bland
viner, mat och service.

Tips på mailen? Fyll i här!

E-post

Skicka
Varför är Pluras Kök så bra?

Jag tittar på i princip alla matprogram i TV. Jag tittar för att jag är genuint intresserad av teknikerna, kombinationerna och inspirationen det ger. Ändå är Pluras Kök mitt favoritprogram.

Det är verkligen märkligt med tanke på att man lär sig så lite. Man blir inte klokare på hur man rensar en seabass eller hur länge bläckfisken ska koka för att inte bli seg, men man får något annat.

Jag tror att det man ser i Pluras Kök är att det finns hopp om att ha genuint trevligt när man bjuder på middag. Det ger oss, de rosiga värdinnorna, med mascara som inte tålde ångan i köket, fettfläckar på nya klänningen och med ett sällskap i vardagsrummet som vi allt för sällan hinner prata med, hopp om att de trevligaste middagarna är de icke-tillrättalagda. Utmaningen blir att våga också. Skulle man våga ta en klunk direkt ur flaskan för att glasen står för långt ifrån spisen? Vågar man skicka ut en gäst för att slutföra desserten? Kan man låta det vara kaos på bordet och helt sonika sätta sig och sjunga istället för att sätta igång med disken? Jag ska minsann ge det ett försök.

 ”Istället för att göra en ansiktslyftning kan du sänka kroppen! Det är lite så vi jobbar…” sade Mauro i lördags, befriande.

Leave A Comment